Pujada a la Mola 2016


PUJADA A LA MOLA 2016
La prova anomenada “PUJADA  A LA MOLA”, es celebrarà Al Pilar de la Mola, localitat de  Formentera el 12/10/2016 a les 10:30, i es tracta d’una prova de atletismo de montanya de 7,5kms de distancia FEDERADA a la FAIB.
Les sortides s’aniràn donant successivament  a partir d’aquesta hora per categories i modalitats segons les distancies.
La recollida de dorsals es farà a partir de les 9,00h del mateix día de la Prova a la línea de SORTIDA al  carrer Angela Ferrer, al costat de les escoles municipals del Pilar de la Mola de Formentera.
Podran pendre part a la cursa totes aquelles persones que ho desitgin, segons els límits d’edat que s’estableixen per  cada categoria.
El control tècnic de la prova anirà a càrrec del Grup Esportiu Espalmador, amb l’obligació  dels esportistes d’acatar les seves ordres, així com aquelles ordres que provenguin de part de qualsevol dels col-laboradors que participin amb l’organització de la cursa com poden ser: protección civil, policía municipal, asistencia metge o voluntaris correctament uniformats.

HORARIS I DISTANCIES:
L’horari previst per la sortida de la prova es a les 10:30h, per facilitar així el desplaçament dels corredors que provenguin de qualsevol altre lloc que no sigui l’illa de Formentera .
Per tant els horaris de les sortides son :
10:30 Sortida Absoluta Pujada a la Mola 7,5KMS(CATEGORIES JUNIORS I SUPERIORS)
10:45 Sortida Cadete i Juvenil 4kms (sortida desde Pizzeria Acapulco)
11:30 Sortida categoría Baby (recta de 100m)
11:40 Sortida categoría Iniciació (recta de 200m)
11:50 Sortida Categoria Benjamí (1 volta de 500m a circuit tancat)
11:10 Sortida Categoria Aleví (2 voltes a 500m a  circuit tancat )

TRANSPORT I SERVEIS
L’organització posa a disposició dels atletes un servei d’autocar gratuit desde el port de Formentera fins la sortida al Pilar de la Mola i tornar.
Els horaris de recollida son:
  • 09:10h port de la Savina- Pilar de la Mola (Barca de les 08:00 de Eivissa)
  • 12:45 Pilar de la Mola – Port de La Savina
Els competidors obtindran un desconte en el tragecte amb la companyia Balearia presentant el resguard d’inscripció a les taquilles corresponents. El telèfon  d’informació de les taquilles es  971 190 269.
L’horari de finalització per els atletes de la prova de 7,5 kms està previst a les 12:00h o en cas de retràs de la sortida per qualsevol motiu, es donarà per tancada la prova 1h i 10’ despés de l’hora de inici.
La organització interpreta que el temps establert es suficien per finalitzar la prova, ja que es tracta d’una prova atlética on l’obgectiu dels participants es acabar el recorregut en el menor temps posible.
A partir de les 11:40h o de 1h i 10’ desde l’hora de sortida, la prova de 7,5 kms es declararà  finalitzada, per tant tots aquells corredors que encara es trobin en competició serán desqualificats, i l’organització a partir d’aquest moment no es farà  responsable dels danys fisics o psiquics que puguin sofrir.
L’organitazació disposarà de voluntaris motoritzats que a l’hora de finalització de la prova  recorrerán  integrament el recorregut recollint als corredors desqualificats que per diferents motius no hagin pogut finalitzar la prova en el temps establers i seran portats al punt de Sortida/Meta per que així no estiguin exposats als perills que es  puguin trobar realitzant la prova en solitari sensa cap control de seguritat.

5.- CATEGORIES I DISTANCIES:
VETERANOS A: Desde el dia que cumpleixin 35 anys                    7,5 kms
VETERANOS B: Desde el dia que cumpleixin  50 anys.                  7,5 kms
SÉNIOR: Els atletes que a l’any  cumpleixin els  23 anys o mes. (1993 o anteriors) 7,5 kms
PROMESA: Els atletes que a l’any  cumpleixin els  20, 21 i 22 anys.(1994-95-96)    7,5 kms
JÚNIOR: Els atletes que a l’any  cumpleixin els  18 o 19 anys. (1997-98)                  7,5 kms          
JUVENIL: Els atletes que a l’any  cumpleixin els  16 o 17 anys. (1999-00) Pujada de 4 kms  
CADETE: Els atletes que a l’any  cumpleixin els  14 o 15 anys. (2001-2002) Pujada de 4 kms
INFANTIL: Els atletes que a l’any  cumpleixin els  12 o 13 anys. (2003-2004) circuit de 1000m ALEVINS: Els atletes que a l’any cumpleixin els 10 o 11 anys. (2005-2006) circuit de   1000m 
BENJAMÍN: Els atletes que a l’any  cumpleixin els  8 o 9 anys. (2007-2008)   500m               
INICIACIÓ: Els atletes que  a l’any cumpleixin 6 o 7 anys.(2009-2010)                   200m           
BABY:  Els atletes  de 5 anys o menors.(2011 o posteriors)                                        100m       

INSCRIPCIONS I DORSALS
Les inscripcions están obertes fins el Dimars 11 de Octubre del 2016 a les 13:00h

Lloc d’inscripcions: http://formenteraesport365.com

Totes les proves aniran controlades i cronometrades per el sistema de cronometratge amb Xip.
Els participants de categoría superior a  JUNIOR(incluida) que corrin la distancia de 7,5 kms  hauran de pagar una quota d’inscripció de 10€.
Les categories menors de edat que son: Baby, iniciació, Benjamin, Alevin, infantil, Cadets i Juvenils tendran la participación a la provaGRATUITA.
El grup Esportiu espalmador organitza la Pujada a la Mola 2016 amb la col-laboració del consell insular de Formentera i de la Comició de festes del Pilar de la Mola de forma altruista, per tant l’unic interés posible ha de ser el de la promoció de l’esport per la seva importancia a nivel fisic, psiquic i social per els més jovens. Consideram que amb aquesta participció gratuita ajudam als futurs esportistes i a les seves families a  la integració en aques món .
Els socis del Grup esportiu Espalmador, club colaborador amb l’organització de la cursa tindràn un desconté del 50% i la cuota de inscripció a la prova será de 5€ per els majors de 18 anys-
El preu de les inscripcions in situ el mateix dia de la cursa será de 15€ per tots els participants majors de 18 anys, incluint els socis del club organitzador Grup esportiu espalmador.

Les reclamacions s’hauràn de fer a la organització abans de 60’ desde la finalització de la cursa i hauràn d’anar acompanyades d’un pagament de 100€, resguard de la inscripció i document nacional de identitat.

NOMES PODEN PRESENTAR RECLAMACIONS ELS MAJORS DE 18 ANYS. Els participants menors de la edat obligatoria hauran de presentarse acompanyats d’un major acreditat.

CIRCUIT: El circuit transcurreix amb principi i final al Pilar de la Mola, i es tracta de recorrer l’antic camí de La Pujada  a la Mola,conegut també com Camí Romà.
Els 2 primers i darrers kms de la prova de 7,5 son de fácil correr ja que es tracta de camí asfaltat o transitable per vehicles. A partir d’allí ja comença el descens a Es Caló per el camí Romà, desviant-se a l’esquerra al km 3 per accedir a un camí amb sortida a la carretera principal a l’altura del camí des Ram. Sensa creuar la carretera continuam el descens per un carrerany  forestal  aferrat a la carretera principal que ens durà al inici del Camí Romà. Allí comença la Pujada fins arribar al Pilar de la Mola per el mateix recoregut de descens..
Les categories Cadete i Juvenil s’incorporaran a la curça al el punt més baix de la prova realitzant només la pujada a la Mola de 4 kms. (PIzzeria Acapulco)
La sortida d’aquestes categories es realitzarà inmediatament després del pas dels 3 primers classificats de la prova absoluta. En aquest punt es  trobarà també un punt d’avituallament líquit.
PER MÉS INFORMACIÓ CONSULTAR RECORREGUT A:
https://connect.garmin.com/modern/activity/1299875940

SEGURETAT DE LES PROVES:
Totes les distancies de la jornada esportiva, tant els que corresponen a les sortides de les categories més menudes com el de la sortida de 7,5 kms estaran tancades al trànsit durant tot el transcurs de la prova, encara que només el primer i el darrer km de la prova transcurreix per zona transitable per vehicles.
Les proves aniràn obertes i tancades per voluntaris del Grup Esportiu espalmador, i disposarem d’una ambulancia amb equip d’assistencia complet conectada en tot momento amb els vigilants del circuit per si hagues algún accident, els afectats puguin ser ràpidament asistits per personal adecuat.
Així mateix hi hauràn membres de la patrulla de Protecció civil i voluntaris de l’organització controlant les entrades i sortides de vehicles que puguin haver durant tot el llarg del circuit.
El circuit estarà degudament  senyalitzat  amb  cartells de “prova esportiva” on s’especificarà el dia i l’hora de la prova. Els punts de més  perill d’accident o confució seràn indicats si fos necessari amb fletxes o voluntaris dirigint als corredors en la direcció correcte de la prova.
Els colaboradors i encarregats del control de la prova aniran degudament uniformats amb armilles reflectants per tant de no confondre als corredors.
L’organització no es fa responsable dels danys morals o materials que puguin sofrir els participants acreditats, abans o durant la prova. En tot cas, però, es pendran les mesures necessàries per el millor desenvolupament de la cursa, posant al servei dels corredors;, policía local, una ambulància, voluntaris del g.e.espalmador, assegurança privada per els corredors i assistència medica si fos necessari.
La seguritat de la curça inclou avituallament líquit i  sòlit per totes les proves de qualsevol de les distancies. A la prova de 7,5 kms hi haurà avituallament líquit a la sortida i al km 4 de la cursa i  avituallament líquit i sòlit a la Meta,així els corredors podrán hidratarse abans i durant la prova si ho desitgen.

PREMIS: L’organització lliurarà trofeus als tres primers classificats masculins i femenins de cada categoría. ELS PREMIS NO SON ACUMULATS.

Amb la inscripció a la prova la organització suposa que els esportistes llegeixen, comprenen i per tant accepten aquest reglament.
En cas de dubte l’organització es reserva el dret de la lliure interpretació d’aquest reglament si fos necessari.
L’esperit esportiu i la promoció de l’atletisme dintre dels corredors populars i dels eportistas més petits,  és el que inspira la convocatòria d’aquesta prova. El participants que manifestin un comportament antiesportiu o antisocial abans, durant o inmediatament després de la prova, seran desqualificat de la prova per la organització i exclòs de la classificació i per tant de la entrega de trofeus si així ho consideran oportú.

No hay comentarios: